ViVitaal
/

coaching in voeding

Over ViVitaal

Mijn naam is Vivian Wimmer geboren in 1970, moeder van twee kinderen en woon in Amsterdam. In 1996 ben ik afgestudeerd in Rechten maar hier lag duidelijk niet mijn hart. Ik heb mijn loopbaan dan ook vervolgd met functies binnen Human Resources. In deze periode werd ik moeder en voor het eerst geconfronteerd met voeding en gewicht.

Voor mijn zwangerschap had ik nooit problemen met mijn gewicht en zelfs nooit een dieet gevolgd. Pas na mijn zwangerschap realiseerde ik me waar vrouwen het over hadden als ze een pashokje in moesten om kleding te passen. Ook ik stond op een dag in dat pashokje om er vervolgens totaal neerslachtig uit te komen want de kledingsmaak die ik al jaren had, paste niet meer bij mijn figuur. Mijn zelfbeeld klopte niet meer.

Ik ben meer gaan bewegen en sporten en heb na advies mijn voedingspatroon aangepast en kwam daardoor uiteindelijk weer op mijn oude gewicht. Doordat ik werd geconfronteerd met mijn eet- en bewegingsgedrag en het effect daarvan op een fit en gezond lichaam kreeg ik een bovengemiddelde interesse voor voeding en voedingspatronen.

Ik ben geboren en getogen in Limburg en als echte Bourgondiër opgegroeid met een passie voor lekker eten. Maar hoe combineer je lekker eten met een vitaal, gezond en slank lichaam?

Ik kon dan ook niet anders dan het roer omgooien en heb vervolgens de opleiding tot Gewichtsconsulent succesvol en met veel plezier afgerond. Al voor deze opleiding wist ik dat ik meer wilde weten over de invloed van voeding op de hormonale balans. De reden hiervoor is dat er in mijn directe omgeving geworsteld wordt met allerlei hormonale invloeden zoals vertraagde schildklier en menopauze wat onder andere leidt tot overgewicht maar ook hormonale disbalansen die een verhoogd risico geven op diabetes type 2 en obesitas. Verandering in voeding en voedingspatronen in combinatie met beweging kan preventief werken.

Daarom heb ik ook specialisaties gevolgd op het gebied van voeding en overgang en de invloed van voeding op hormonen. Op basis van deze complementaire opleidingen streef ik ernaar om juist deze doelgroep meer gericht te kunnen coachen bij afname of toename in gewicht en het voorkomen van gezondheidsrisico’s.