ViVitaal
/

coaching in voeding


SUCCESVERHALEN


Reuze trots ben ik op Lilian, Jessica en Margriet en de door hen behaalde resultaten! 

Het was heel leuk om met hen samen te werken en te genieten van de kleine en grote(re) successen die ze uiteindelijk zelf hebben gerealiseerd.

Ik voel me dan ook zeer vereerd dat ze hieronder hun verhaal willen delen.

Via via ben ik met Vivian woonachtig in Amsterdam, in contact gekomen. Vivian richt zich o.a. op vrouwen in de overgang die willen afvallen en aangezien mijn figuur toch wel wat veranderd was en ik wat te zwaar was heb ik een intakegesprek met haar gehad. In dit intakegesprek hebben we samen mijn doel bepaald. Ik wilde wel enkele kilo's afvallen maar er niet echt alles voor laten staan en zeker niet diverse keren per week de sportschool gaan bezoeken én ook mijn wekelijks patatje moest en zou in de planning passen. Net zoals af en toe een wijntje en een stukje echte Limburgse vlaai. Als ik weer in maatje 40-42 zou passen dan zou ik super tevreden zijn. Kilo's zeggen mij niet zoveel namelijk.

Vervolgens heb ik een week een eetdagboek moeten bijhouden, wat, hoeveel en wanneer ik at. Uit de analyse bleek dat ik eigenlijk te weinig en te onregelmatig at terwijl ik altijd het tegenovergestelde dacht. Vivian heeft mij advies en tips gegeven welke producten ik het best kon eten, hoe ik de etiketten in de supermarkt kan beoordelen, hoe ik regelmaat in mijn eetpatroon kon krijgen en nog veel meer. Ook bespraken we iedere keer wat receptjes. 

Bij de weeg -en meetmomenten bleek ik iedere keer afgevallen te zijn. En dit zonder echt veel moeite. Je hoeft echt niet alles te laten staan wat je lekker vindt, dan houdt je het ook niet vol. Al duurt de periode dan wat langer, dat was voor mij geen probleem. En ik kreeg honger... Echt een raar gevoel, meer eten en honger krijgen, nooit gehad. Dit is het beste wat Vivian mij geleerd heeft! Probeer je eetpatroon te veranderen, probeer uit te zoeken welke verantwoorde tussendoortjes je echt lekker vindt, eet met regelmaat en eet als je honger hebt. Laat je motor branden!!! Vivian, je bent een meid uit duizenden. Super gemotiveerd en ik ben blij dat ik je cliënt was. Ik krijg nog steeds dagelijks complimenten over hoe ik er nu uitzie. Ik kan mijn eetpatroon gemakkelijk volhouden. In totaal ben ik in de periode dat Vivian mij begeleid heeft zo'n 12 kilo afgevallen, dit is er tot op heden ook afgebleven (en dat met een wekelijks patatje) en ik pas nu, jullie raden het al, in maatje 40-42.

Lilian, 51 jaar Helden  

Toen ik begon aan de uitdaging om 10 kilo af te vallen onder begeleiding van Vivian was ik in eerste instantie best een klein beetje sceptisch. Ik had al vaker pogingen gedaan en dacht eigenlijk al veel van afvallen te weten. En het was vaak niet gelukt dus waarom zou het nu wel gaan lukken? 

Maar toch wilde ik het graag proberen en door het prettige en professionele intakegesprek kreeg ik er vertrouwen in. Vivian is een persoon die niet pusht maar je op een positieve manier toch tot dingen aanzet (bijv. andere dingen eten en meer bewegen) en je ook nieuwe inzichten geeft. Allerlei voedingstips natuurlijk en soms ook op een verrassende manier: een wit bolletje met chocolade hagel mag je zien als een gebakje. En in dat woord 'mag' zit wat mij betreft ook haar kracht. Ze is niet betweterig maar geeft je ideeën en tips waarvan je zelf kunt beslissen of je er wel of niet iets mee doet. Tegelijkertijd is het dus ook absoluut niet vrijblijvend want ze houdt vinger aan de pols en weet je te stimuleren om vooral door te zetten op de manier die bij jou past. 

Ik ben erg blij met haar begeleiding en ben uiteindelijk zo'n 7 á 8 kilo afgevallen in ongeveer een half jaar tijd. Het belangrijkst is dat dat op een prettige manier is gebeurd. In die zin dat ik er niet chagrijnig van werd en het nu nog vol te houden is.

Ik kan een ieder die graag op deze manier wil afvallen haar begeleiding dan ook aanraden.

Jessica, 45 jaar Akersloot 

De laatste jaren kom ik jaarlijks ca. een kilo aan. Vroeger kon ik alles eten zonder aan te komen maar dat lukt niet meer. Ik heb al ca. 2 jaar een voornemen om ongeveer 5 kilo af te vallen, wat niet is gelukt. Daarnaast vind ik het net zo belangrijk dat ik gezond blijf eten, ik ben 50 jaar en zoek een nieuwe, goede balans. In mijn achterhoofd denk ik te weten wat goed is en niet goed maar je hoort en leest zoveel dat ik nu wel eens echt wilde weten wat goed bij me past. Door de combinatie van een gezin en drukke baan schieten voedzame maaltijden er nogal eens bij in, vooral ontbijt en soms ook de lunch sla ik over. Ik heb het idee dat ik niet veel eet en daarnaast sport ik regelmatig 1x per week.

Na een eerste inventarisatie van Vivian kwamen we erachter dat door het overslaan van ontbijt en soms ook de lunch, mijn verbranding niet goed op gang komt. Ook krijg ik te weinig essentiële voedingsstoffen op een dag binnen. We hebben naar een menu gezocht dat past in mijn dagelijks leven zonder grote veranderingen. Ik hou van lekker eten en daarnaast moet het ook makkelijk en snel te bereiden zijn wat prettig is binnen een gezin met een vol programma. We hebben diverse producten bekeken en Vivian geeft goede adviezen welk product beter bij mijn menu aansluit. Na enkele maanden ben ik over de dag genomen meer gaan eten, voedzamer en nog net zo lekker en ben hierdoor niet aangekomen. Het afvallen gaat langzaam maar ik heb het idee dat ik veel gezonder eet en ik zit beter in mijn vel.

Ik ben heel blij met het programma van Vivian en kan het zeker aanraden. Vooral de combinatie van een menu dat bij je levensstijl past is erg prettig, de controles en gesprekken zijn zeer motiverend om het programma vol te houden.

Margriet, 50 jaar Amsterdam